Mirra 530

221 5.0
цена 98 880,00 ден во кошница
На залиха
Mirra 530 banner
 

За производот

     
 
 

Нема повеќе наведнување, грбавење и навалување на работ од базенот за да ги отстраните лисјата и другата нечистотија. Најновата генрација на роботи за чистење базени ни доаѓа со напредна технологија за чистење на Вашиот базен. Mirra 530 има вградена технологија за навигација AdaptNautiq со која роботот интелигентно, ефективно и квалитетно ќе го исчисти Вашиот базен. Mirra има сопствена пумпа и систем за филтрирање кој едноставно се чисти. Mirra длабински ги чисти површините на базенот и водата без користење на системот за филтрирање на базенот, цревата или пумпите за притисок. Дополнителен бонус...заштеда на електрична енергија поради пореткото користење на овие системи во базенот.

Главни предности на Mirra 530

  • Многу едноставно ракување и одржување на работот
  • Филтри кои едноставно се вадат и чистат од нечистотија
  • Модерен и практичен дизајн
  • Интелигентен систем за навигација iAdapt Nautiq
  • Го чисти целиот базен, дното и ѕидовите на базенот
  • Вградениот жироскоп не му дозволува заплеткување во кабелот
  • Филтрира 265 литри во минута (16 m3 на час)
  • Активната PVC четка вшмукува нечистотија, алги и бактерии од дното и ѕидовите на базенот
  • Дизајниран за базени до 80 m2
  • Тежина само 7,7 кг

Зошто да одберете робот од iRobot?

iRobot е тесно специјализиран за роботика, профитот е насочен кон неговиот развој и не е свртен кон други подрачја поради подобрите понуди. iRobot настана со гордост на тројца основачи (Colin Angle - Колин Енгл, Helen Greiner – Хелен Грејнер и Rodney Brooks – Родни Брукс), за конечно роботиката да го промени светот и начинот на кој работиме, учиме, се лечиме или чистиме. Веќе во првата година на постоење iRobot во соработка со NASA го претстави вселенскиот истражувачки робот Genghis. До кулминација дојде во 1998 год. кога фирмата iRobot победи и го доби договорот на агенцијата DARPA за развој на тактични мобилни роботи iRobot PackBot.

Истиот тој робот американската влада во 2001 год. по терористичките напади на трговскиот центар го испрати на спасувачка акција. PackBot ги проучуваше и контаминираните региони по несреќата на јапонските електрани во Фукушима 2011. Во 2002 год. iRobot влезе во животот на секој од нас. Таа година дојде на свет првата робот правосмукалка Roomba. Три години подоцна iRobot ја донесе на пазарот Scoobа така што продолжи со помошниците роботи. Благодарение на тоа, портфолиото на iRobot денес вклучува неколку врвни роботи, кои со чистење на куќите или становите и на околните региони околу него им помага на повеќе од 14 милиони луѓе низ целиот свет.

Главни функции
Mirra 530

Чистење со системот за навигација iAdapt Nautiq

Mirra 530 Чистење со системот за навигација iAdapt NautiqПри дизајнирање на iAdapt Nautiq инженерите се воодушевија на резултатите за системот iAdapt на робот правосмукалките iRobot Roomba и чистачи Scooba. Потоа пак се прилагодија за ефективна употреба на тридимензионалните услови. И чистачот на базени iRobot Mirra 530 најнапред ги мери димензиите на базенот и потоа врз основа на тоа избира најсоодветна програма за чистење. Секое место го чисти повеќе пати и веднаш реагира на актуелните услови затоа може да достигне до најдобри резултати.

Го чисти дното и ѕидовите на базенот

Mirra 530 Го чисти дното и ѕидовите на базенот iRobot Mirra 530 се движи на четири тркала кои се направени од PVA. Употребата на овој материјал обезбедува одлична опременост и стабилност на сите базенски површини. Благодарение на одлично опремените тркала од PVA , Mirra може безбедно да се движи по дното и по ѕидовите на базенот.

PVC четка

Е дел од чистилниот систем на роботот за чистење на базени Mirra 530. Активната PVC четка ги отстранува долготрајните дамки и бактерии кои потоа ги вшмукува и ги чува во кошницата за филтри.

Mirra 530

Соспствена пумпа и систем за филтрирање

Mirra 530 Соспствена пумпа и систем за филтрирањеiRobot Mirra 530 за чистење на базен, употребува своја пумпа како и филтерен систем со многу ефективни филтри. Mirra може да филтрира 265 литри вода во минута, односно 15.900 литри вода на час. Моќната пумпа ја врти водата од целиот базен, така што роботот полесно ја филтрира. Оваа постапка ја подобрува циркулацијата на водата, со што му помага на вградениот централен систем за филтрирање.

Многу едноставен за употреба и одржување

Робот чистачот на базени Mirra 530 филтрира нечистотија со два посебни филтра, на кои нечистотијата се задржува. Доволно е да ја истресете нечистотијата и филтрите да ги исперете со чиста вода.

Кому е наменет?

Роботот за чистење базени iRobot Mirra е идеален за оние кои сакаат да заштедат време и наместо тоа би одмарале на лежалки околу својот базен и би се занимавале со повеќе интересни активности. iRobot Mirra всушност го чисти базенот за Вас.

iRobot Mirra 530
mirra

техничка спецификација

Технологија iAdapt Nautiq
Капацитет на филтрирање на вода: 15,9 m3/h
Се препорачува за базени до 80 m2
Циклус на чистење: 2,5 – 3 часа
Должина на кабел: 18,3 m
Примарен напон: 100 – 240 V, 50/60 Hz
Секундарен напон: 29 V
Потрошувачка: 180 W
Тежина: 7,7 kg
Димензии: 406 x 308 x 349 mm

Mirra 530: Речник на поими

Mirra 530 видео

 
СПОРЕДУВАЊЕ НА МОДЕЛИ  
 
Цена* 98 880,00 ден *Препорачана малопродажна цена.
Додади во кошничка  
 
 
Производот е додаден во кошницата
Оди кај кошницата