Roomba 698

883 5.0
цена 24 000,00 ден во кошница
На залиха
Roomba 698 banner
 

За производот

     
 
 

Замислете си ја Roomba 698 како влезот во најпаметните робот правосмукалки iRobot и не се плашете да ја отворите таа врата. Ве чека свет каде што роботот чисти и го прави тоа многу ефикасно. При купување на врвен робот со напредната технологија за глава за чистење, систем за чистење iAdapt, модерен сад за нечистотија AeroVac, систем Dirt Detect и ANTITANGLE, програма SPOT и друго. Не купувајте бледи копии, кога можете да имате оригинал.

Главни предности на Roomba 698

 • Чистење на сите видови на тврди подови како што се паркет, ламинат, плочки, теписи, теписони итн.
 • Интелигентен систем за навигација iAdapt
 • Тристепен систем за чистење
 • Систем “Wall Follow” за чистење по должина на ѕидови и агли
 • Прилагодлива глава за чистење 2-ра генерација
 • Сад за нечистотија AeroVac со голем капацитет
 • Филтерен систем со микровлакна
 • ANTITANGLE систем кој спречува заплеткување во кабли и реси од теписи
 • Звучна детекција на нечистотија
 • Профилиран браник со бавен допир
 • Сензори за заштита од пад по скали

Зошто да изберете робот од iRobot?

iRobot е тесно специјализиран за роботика, чиј профит првенствено е насочен кон неговиот развој. iRobot е производ на тројца основачи (Colin Angle - Колин Енгл, Helen Greiner – Хелен Грејнер и Rodney Brooks – Родни Брукс), кои со роботиката конечно го променија светот и начинот на кој работиме, учиме, лекуваме или чистиме. Веќе во првата година на постоење iRobot во соработка со NASA го претстави вселенскиот истражувачки робот Genghis. Во 1998 год. iRobot го доби договорот на агенцијата DARPA за развој на тактични мобилни роботи iRobot PackBot.

По терористичките напади на трговскиот центар во 2001 год., американската влада го испрати на спасувачка акција iRobot PackBot. PackBot ги проучуваше и контаминираните региони по несреќата на јапонските електрани во Фукушима 2011 година. Во 2002 година, iRobot влезе во животот на секој од нас. Таа година дојде на свет првата роботска правосмукалка Roomba. Три години подоцна iRobot ја донесе на пазарот Scoobа така што продолжи со воведување на нови роботи за домаќинства. Благодарение на тоа, портфолиото на iRobot денес вклучува неколку врвни роботи, кои со чистење на куќите или становите, им помага на повеќе од 12 милиони луѓе низ целиот свет.

Главни функции
iRobot Roomba 620

Интелигентен систем за навигација iAdapt

iRobot Roomba доаѓа со проверени системи кои го означуваат iRobot како вистински робот. Листата започнува со најважните системи iAdapt. Со овој уникатен систем и технологија Roomba ја проверува својата околина 60 пати во секунда со употреба на светлосни сензори и со 40 начини на движење се прилагодува и во специфичен простор.

Тристепен систем за чистење

Тристепениот систем за чистење овозможува ефективно и квалитетно собирање прашина, влакна и друга нечистотија. Во исто време се одвиваат сите три процеси:

1. Ротирачка странична четка

Ротирачка странична четка чисти по должината на ѕидовите, аглите и на тешко достапните места.

2. Две спротивно ротирачки четки

Roomba за најефективно чистење употребува две спротивно ротирачки четки кои работат заедно како лопатка и метла, кои од подот собирааат повеќе прашина, влакна и друга нечистотија.

3. Вакумско вшмукување

Вакумското вшмукување е уште поинтензивно чистење кое ја собира нечистотијата во садот.

Прилагодлива глава за чистење втора генерација

Прилагодлива глава за чистење е втора генерација на прилагодливи системи за чистење кои самостојно се прилагодуваат на различни подни површини (ламинат, теписи, линолеум, плочки).

Roomba 790

Сад за нечистотија со висок капацитет

Садот за нечистотија со висок капацитет AeroVac е идеално решение за домаќинства со домашни миленици, ја собира и најситната прашина.

Звучно детектирање прав

Со употреба на звучните сензори и технологијата Dirt Detect се фокусира на чистењето каде што е најпотребно.

Кому е наменет?

Роботска правосмукалката iRobot Roomba 620 е идеална за станови и куќи сo површина на под до 90 m². Поради отсутноста на функцијата за местење на времето за чистење, потребно е рачно активирање на правосмукалката со помош на копчето CLEAN, понатамошното чистење пак е потполно автоматско како кај повисоките модели од серијата 600 и 700. Виртуелениот ѕид, кој го олеснува организирањето на чистењето, можете да го набавите подоцна.

iRobot Roomba 790
620

пакетот содржи

Базна станица со вграден адаптер1x Базна станица со вграден адаптер

Li-Ion батерија1x Li-Ion батерија

Roomba 620 - copy - copy - copy - copy1x Roomba 620 - copy - copy - copy - copy

 

за докупување

Сет додатоциСет додатоци

 

техничка спецификација

- Ги чисти сите видови на подни површини и теписи
- Поседува интелигентен навигациски систем – iAdapt® Responsive Cleaning Technology, за подетално чистење,
- Тристепен систем на чистење
- Систем за чистење по должината на ѕидовите и аглите Wall Folow
- Адаптибилна глава за чистење 2-ра генерација
- Сад со висок капацитет AeroVac,
- Систем на филтер од микровлакна
- ANTITANGLE систем кој спречува заплеткување во кабли и реси од теписи,
- Акустична детекција на нечистотија
- Браник чувствителен на допир (easy – touch),
- Сензори за спречување на пад од скали,

Roomba 698: Речник на поими

Roomba 698 видео

 
СПОРЕДУВАЊЕ НА МОДЕЛИ  
 
Цена* 24 000,00 ден *Препорачана малопродажна цена.
Додади во кошничка  
 
 
Производот е додаден во кошницата
Оди кај кошницата