Roomba 865

420 5.0
цена 35 000,00 ден во кошница
На залиха
Roomba 865 banner
 

За производот

     
 
 

iRobot® Roomba® 865 e oсновен модел од серија 800. Како и кај останатите модели од оваа серија, овој робот употребува револуционерна технологија за чистење AeroForce™, со што ефикасноста се зголемува за 50%. До 5 пати поголема моќ на чистење ја помагаат гумените четки со жлебови, кои многу ефикасно ја собираат прашината и друга нечистотија од сите видови подни површини, а потоа лесно се оддржуваат. Работи потивко, има вградена xLife батерија со која му дава два пати подолг живот на роботот, како и база за полнење со вграден адаптер. Оваа роботска правосмукалка ги има сите предности на 800 серија, без додатоци во пакетот и со цена достапна за секого.

Главни предности на Roomba 865

 • Чистење на сите видови на тврди подови и теписи
 • Најинтелигентен систем за чистење и навигација iAdapt
 • Тристепен систем на чистење
 • Чистење по должината на ѕидовите и аглите Wall Follow
 • Прилагодлива глава за чистење со гумени четки AeroForce
 • Сад за нечистотија AeroForce™ со голем капацитет
 • Филтрирање со “HEPA” филтер
 • Индикатор за полн сад со нечистотија
 • ANTITANGLE систем кој спречува заплеткување во кабли и реси од теписи
 • Акустично и оптичко откривање на нечистотија
 • Програмирање на времето за чистење
 • Обликуван браник чувствителен на допир
 • Сензори за спречување на пад од скали
 • AeroForce четки кои не задржуваат нечистотија
 • Батерија XLife 2x подолг живот
 • Базна станица за полнење со вграден адаптер
 • Лесно одржување

Зошто да одберете робот од iRobot?

iRobot е тесно специјализиран за роботика, профитот е насочен кон неговиот развој и не е свртен кон други подрачја поради подобрите понуди. iRobot настана со гордост на тројца основачи (Colin Angle - Колин Енгл, Helen Greiner – Хелен Грејнер и Rodney Brooks – Родни Брукс), за конечно роботиката да го промени светот и начинот на кој работиме, учиме, се лечиме или чистиме. Веќе во првата година на постоење iRobot во соработка со NASA го претстави вселенскиот истражувачки робот Genghis. До кулминација дојде во 1998 год. кога фирмата iRobot победи и го доби договорот на агенцијата DARPA за развој на тактични мобилни роботи iRobot PackBot.

Истиот тој сèопфатен робот американската влада во 2001 год. по терористичките напади на трговскиот центар го испрати на спасувачка акција. PackBot ги проучуваше и контаминираните региони по несреќата на јапонските електрани во Фукушима 2011. Во 2002 год. iRobot влезе во животот на секој од нас. Таа година дојде на свет првата робот правосмукалка Roomba. Три години подоцна iRobot ја донесе на пазарот Scoobа така што продолжи со помошниците роботи. Благодарение на тоа, портфолиото на iRobot денес вклучува неколку врвни роботи, кои со чистење на куќите или становите и на околните региони околу него им помага на повеќе од 15 милиони луѓе низ целиот свет.

Главни функции
iRobot Roomba 865

Интелигентен систем за навигација - iAdapt

iRobot Roomba доаѓа со проверени системи кои го означуваат iRobot како вистински робот. Листата започнува со најважните системи - iAdapt. Со овој уникатен систем и технологија Roomba ја проверува својата околина 60 пати во секунда со употреба на светлосни сензори и со 40 начини на движење се прилагодува и во специфичниот простор.

Тристепен систем на чистење AeroForce

Ви ја претставуваме една од најважните иновации од воведување на роботските правосмукалки на пазарот. Револуционрениот систем за чистење AeroForce комбинира неколку елементи кои придонесуваат за поголема ефикасност на чистењето, дури и до 50%.

1.Ротирачка странична четка

Благодарејќи на страничната четка Roomba може ефикасно да исчисти околу мебелот, по должината на ѕидовите и аглите, како и на тешко достапните места, што е и суштината на системот Follow wall.

2. Две главни спротивно-ротирачки четки

Двете главни спротивно-ротирачки гумени четки со жлебови ќе ја соберат прашината и нечистотијата од сите видови на подови и теписи. Заради својот облик никогаш не задржуваат нечистотија, па затоа на четките не им треба одржување.

3. Голема моќ на вшмукување

AeroForce системот го усмерува движењето на воздухот во тесниот дел измеѓу ротирачките четки, со што се зголемува неговото струење. Во комбинација со новите мотори значително ја зголемува моќта на вшмукување. Системот на Roomba серија 800 е многу поефикасен во однос на предходните модели на роботи. Вакуум вшмукување ја собира нечистотијата од подот и ја чува во садот за нечистотија. Филтрирањето се врши преку ХЕПА филтер

Прилагодлива глава за чистење AeroForce

Моделот Roomba 865 е опремен со флескибилна глава за чистење AeroForce, која динамички се прилагодува на површината за чистење, без разлика на тоа дали се теписи, плочки, линолеум, паркет, ламинат и слично.

Roomba 790

Сад за нечистотија AeroForce со голем капацитет

Roomba 865 има сад за собирање на нечистотијата со AeroForce технологија, така што со помош на ХЕПА филтерот ја собира и најситната прашина. Индикаторот за полн сад со нечистотија, ве советува дека е време да го испразните.

Акустичен и оптички сензор за нечистотија

Dirt Detect системот втора генерација, користи акустични и оптички сензори, со кои ги пронаоѓа повеќе валканите места на подот и интензивно ги чисти.

Програмирање на времето за чистење

Со оваа функција избирате ден и час кога да почне роботот со чистење. На тој начин Roomba може автоматски без ваша помош, секој ден во различно време да го чисти Вашиот простор. На пример: роботот е програмиран да чисти три пати неделно, што значи дека секоја недела во исто време, кое Вие сте го одбрале ќе го исчисти Вашиот дом, со што подот ќе го остави беспрекорно чист.

Карактеристики на виртуелен ѕид – Virtuall Wall

Просторот можете лесно да го ограничите со помош на виртуелниот ѕид, кој делува како невидлива препрека, која роботот не може да ја помине. Употребувајте го тогаш кога не сакате Roomba да го чисти целиот простор или да и го ограничите чистењето кај електрични кабли, кршливи предмети, компјутери и слично.

Кому е наменет?

Roomba 865 е робот наменет за домаќинства каде не се потребни виртуелни ѕидови, само едноставна употреба без ограничување на дел или цели простории. Ефикасен робот од 800 серија, користи AeroForce технологијата на чистење, има xLife батерија за два пати подолг живот, работи потивко и е многу едноставна за оддржување..

iRobot Roomba 790
865

пакетот содржи

XLife батерија1x XLife батерија

Базна станица со вграден адаптер1x Базна станица со вграден адаптер

 

за докупување

AeroForce четки за серија 800AeroForce четки за серија 800

Странични четкиСтранични четки

AeroForce филтри за серија 800AeroForce филтри за серија 800

Далечински управувачДалечински управувач

 

техничка спецификација

Чисти прашина, влакна и друга нечистотија на сите видови на тврди подови како што се: паркет, ламинат, плочки, теписи, теписони итн.
Одговара за домаќинства со домашни миленици
Најинтелигентен систем за чистење и навигација iAdapt
Процесор на престижната трговска марка ARM
42 различни сензори
Чистење со технологијата AeroForce
Систем за странично чистење по должина на ѕидови и агли Wall Follow
Систем ANTITANGLE, кој спречува заплеткување во кабли и реси од теписи
Акустична и оптичка детекција на нечистотија DirtDetect 2-ра генерација
Автоматско враќање до базната станица по секое чистење
Функција на програмирање на времето за чистење
Функција на виртуелен светилник, кој контролира чистење на неколку соби одеднаш, можете дополнително да го набавите
Систем на филтрирање преку AeroForce високоефикасен филтер
Обликуван браник осетлив на допир
Индикатор за полн сад со нечистотија
Сад за нечистотија AeroForce со висок капацитет
Рачка за едноставно ракување
Способност за чистење на 4 или повеќе простории (до 120 m2) со еден циклус на полнење
Батерија XLife со голем капацитетВреме на полнење 3 часа
Потрошувачка на енергија при полнење max. 33 W
Потрошувачка при Stand-By max. 2 W
Димензии (mm) 350 x 92
Тежина 3,85 Kg
Јачина на звук < 58 dB

Roomba 865: Речник на поими

Roomba 865 видео

 
СПОРЕДУВАЊЕ НА МОДЕЛИ  
 
Цена* 35 000,00 ден *Препорачана малопродажна цена.
Додади во кошничка  
 
 
Производот е додаден во кошницата
Оди кај кошницата