Roomba 960

662 5.0
цена 59 999,00 ден во кошница
Нема на залиха
Roomba 960 banner
 

За производот

     
 
 

Roomba® 960 за разлика од другите роботи има нова навигација iAdapt 2.0 за визуелно препознавање на просторот. Новата навигација и новата 2.130mAh Li-Ion батерија во случај на поголеми простории и овозможуваат сама да се наполни и продолжи со чистење во останатите простории. Заради тоа може да исчисти површина до 150 m2. За ограничување на простор во кој не сакате да чисти Roomba, можете да го користите новиот виртуелен ѕид со двојна функција (како виртуелен ѕид со должина од 3 метра или како круг со дијаметар од 60 cm). За разлика од предходните серии, новата серија на роботи се движи по права линија, квадрат по квадрат. Со оваа серија на роботи се управува преку апликација за мобилен телефон или таблет и за нејзино функционирање потребна ви е бежична мрежа. Преку апликацијата за цело време сте упатени во работата на роботот и неговите потреби, на пример: дали треба да се испразни садот за нечистотија, кога треба да го замените филтерот, колку време работела. За времетраење на работењето можете преку апликацијата да дознаете во која фаза на чистење се наоѓа, можете да наместите распоред во колку часот да чисти или да пристапите до видео материјали кои би биле корисни за вас. Оваа серија има вграден 3-степен систем на чистење AeroForce. Во пакетот освен Roomba и базна станица за полнење, добивате и еден виртуелен ѕид со двојна фукнција, еден резервен HEPA филтер, како и една резервна странична четка.

Главни предности на Roomba 960

 • Чистење на сите видови подови и теписи
 • Чисти површина до 150m2
 • Според потреба, кога чисти поголеми простории, доколку не постигне, се враќа да на базната станица да ја наполни батеријата и потоа продолжува со чистење
 • Најпаметен систем за чистење и навигација iAdapt® 2.0
 • Користи апликација iRobot Home за паметни телефони и таблети
 • Тристепен систем на чистење со AeroForce™
 • Систем за чистење по должината на ѕидовите и аглите WallFolow
 • Адаптибилна глава за чистење со гумени четки AeroForce™
 • Сад за нечистотија со голем капацитет
 • Филтрирање со помош на “HEPA” филтер
 • Индикатор за полн сад со нечистотија
 • АNTITANGLE систем кој спречува заплеткување во кабли и реси од теписи
 • Акустична и оптичка детекција на прашина
 • Функција за програмирање на времето за чистење
 • Функција на нов виртуелен ѕид WirtualWall® со двојна функција
 • Обликуван браник чуствителен на допир
 • Сензори за заштита од пад од скали
 • AeroForce™ четки со заштита од заплеткување
 • Нова 2.130 mAh литиум-јонска батерија
 • Базна станица за полнење со вграден адаптер
 • Минимално одржување

Зошто да одберете робот од iRobot?

iRobot е тесно специјализиран за роботика, профитот е насочен кон неговиот развој и не е свртен кон други подрачја поради подобрите понуди. iRobot настана со гордост на тројца основачи (Colin Angle - Колин Енгл, Helen Greiner – Хелен Грејнер и Rodney Brooks – Родни Брукс), за конечно роботиката да го промени светот и начинот на кој работиме, учиме, се лечиме или чистиме. Веќе во првата година на постоење iRobot во соработка со NASA го претстави вселенскиот истражувачки робот Genghis. До кулминација дојде во 1998 год. кога фирмата iRobot победи и го доби договорот на агенцијата DARPA за развој на тактични мобилни роботи iRobot PackBot.

Истиот тој сè опфатен робот американската влада во 2001 год. по терористичките напади на трговскиот центар го испрати на спасувачка акција. PackBot ги проучуваше и контаминираните региони по несреќата на јапонските електрани во Фукушима 2011. Во 2002 год. iRobot влезе во животот на секој од нас. Таа година дојде на свет првата робот правосмукалка Roomba. Три години подоцна iRobot ја донесе на пазарот Scoobа така што продолжи со помошниците роботи. Благодарение на тоа, портфолиото на iRobot денес вклучува неколку врвни роботи, кои со чистење на куќите или становите и на околните региони околу него им помага на повеќе од 15 милиони луѓе низ целиот свет.

Главни функции
iRobot Roomba 960

Интелигентен систем за навигација – iAdapt 2.0

Чистење на целата површина. Навигацијата iAdapt® 2.0 со визуелна локализација и помага на Roomba ефикасно да ја чисти целата површина на вашиот дом. Знае до каде постигнала да исчисти и според потреба може да оди да ја наполни батеријата, па повторно да се врати на чистење.

Полнење и продолжување со работа

Постојано работи до 2 часа*, а потоа автоматски оди да ја наполни батеријата и по потреба продолжува со работа, се додека чистењето на го заврши до крај.
*Тестирано на тврди подови во лабораторијата на iRobot. Должината на времето на чистење може да се разликува и зависи од конфигурацијата и опременост со мебел на самиот терен што го чисти.

Roomba 960

Апликација iRobot HOME

Апликацијаta iRobot HOME ви овозможува лесно планирање и чистење во било кое време, без разлика каде се наоѓате. Можете да ја користете апликацијата или едноставно само да притиснете CLEAN на роботот.

Тристепен систем за чистење AeroForce™

Тристепениот систем за чистење AeroForce™ е повеќе од обично чистење со правосмукалка: за ефикасното чистење користи комбинација од одвојување, четкање и вшмукување.

1.Одвојување

Нечистотијата и прашината ги одвојува од влакната на тепис

2. Четкање

Двата екстрактори кои се вртат во спротивни насоки, ја креваат нечистотијата и прашината од сите видови под

3.Вшмукување

Новиот мотор 3 (трета) генерација овозможува до 10 пати поголема моќ на чистење*

*Во споредба со системите на моделите на Roomba® 600 и 700 серија AeroVac™.

Прилагодлива глава за чистење AeroForce™

Моделот Roomba 960 има прилагодлива глава за чистење AeroForce™, која динамично се прилагодува на површината за чистење, без разлика дали се работи за тврди подови, теписи, линолеум или плочки.

Сад за нечистотија AeroForce™ со голем капацитет

Roomba 960 има AeroForce сад за нечистотија со голем капацитет, кој со употреба на “HEPA” филтерот ги задржува и најситните честички прашина. Индикаторот ќе ве извести кога треба да го испразните од собраната нечистотија.

Акустичен и оптички сензор за нечистотија

Системот DirtDetect 2 генерација, со помош на акустичните и оптичките сензори ги препознава повеќе валканите места, таму Roomba повеќе се задржува и интензивно ги чисти.

Програмирање на времето за чистење

Со оваа функција можете да одберете ден и час за почеток на чистењето. Така Roomba може автоматски, без ваша помош, секој ден во време кое вам ви одговара да ја наместите Roomba да го чисти вашиот дом. На пример, роботот можете да го наместите да чисти три пати неделно, што значи дека секоја недела, во времето кое сте го избрале, Roomba ќе го чисти просторот.

Значење на виртуелен ѕид со двојно делување

Со двата начина на чистење, имате подобар преглед над просторот кој се чисти.
• Начин со виртуелен ѕид VirtualWall го усмерува вашиот робот да чисти таму каде вие сакате и да ги заобиколи местата кои не сакате да ги чистите.
• Начин “HALO” го задршува роботот на растојание од предметите кои сакате да ги заштитите. Со оваа функција сопствениците на домашни миленици се посебно релаксирани.

Кому е наменет?

Roomba 960 е наменета за сопственици на големи или мали станови или куќи, односно за луѓе кои не прифаќаат компромиси. Одличниот AeroForce™ систем за чистење, ќе ја исчисти целата прашина од просторот, а навигацијата iAdapt® во комбинација со функцијата vSlam® за визуелизација на просторот ќе се погрижи, ниеден дел од вашиот стан да остане не исчистен. Може да исчисти неверојатни 150 m2, токму поради новата функција која овозможува роботот во текот на чистењето да ја наполни батеријата, а потоа да продолжи со чистење. Со роботот можете да управувате или со апликација за smart телефони iRobot HOME или рачно. Ова е робот кој едноставно се користи и лесно одржува.

iRobot Roomba 790
960

пакетот содржи

Странична четка1x Странична четка

Базна станица со вграден адаптер1x Базна станица со вграден адаптер

Виртуелен ѕид/хало -Wirtual Wall® со двојна функција1x Виртуелен ѕид/хало -Wirtual Wall® со двојна функција

AeroForce филтер1x AeroForce филтер

Li-Ion Батерија вградена во роботот - copy1x Li-Ion Батерија вградена во роботот - copy

Roomba 960 - copy - copy1x Roomba 960 - copy - copy

 

за докупување

AeroForce четки за серија 900AeroForce четки за серија 900

Странични четкиСтранични четки

AeroForce филтри 3 во пакувањеAeroForce филтри 3 во пакување

 

техничка спецификација

Чистење на сите видови подови и теписи
Чисти до 150m2
Според потреба, кога чисти поголеми простории, доколку не постигне, се враќа да на базната станица да ја наполни батеријата и потоа продолжува со чистење
Најпаметен систем за чистење и навигација iAdapt® 2.0
Користи апликација iRobot Home за паметни телефони и таблети
Тристепен систем на чистење со AeroForce™
Систем за чистење по должината на ѕидовите и аглите WallFolow
Адаптибилна глава за чистење со гумени четки AeroForce™
Филтрирање со помош на “HEPA” филтер
Индикатор за полн сад со нечистотија
АNTITANGLE систем кој спречува заплеткување во кабли и реси од теписи
Акустична и оптичка детекција на прашина,
Функција за програмирање на времето за чистење
Функција на нов виртуелен ѕид WirtualWall® со двојна функција,
Обликуван браник чуствителен на допир
Сензори за заштита од пад од скали
AeroForce™ четки со заштита од заплеткување
Нова 2.130 mAh литиум-јонска батерија
Базна станица за полнење со вграден адаптер
Минимално одржување
Способност за чистење на големи станови или куќи (до 150 m²)
Нова 2130 mAh Литиум-јонска (Li-Ion) батерија
Време на полнење 2 часа
Димензии (mm) 351 x 92
Тежина 4 Kg
Бука < 58 dB

Roomba 960: Речник на поими

Roomba 960 видео

 
СПОРЕДУВАЊЕ НА МОДЕЛИ  
 
Цена* 59 999,00 ден *Препорачана малопродажна цена.
Додади во кошничка  
 
 
Производот е додаден во кошницата
Оди кај кошницата