Roomba 886

303 0.0
Akcija 39 500,00 ден
Redna cena 44 500,00 ден
во кошница
На залиха
Roomba 886 banner
 

За производот

     
 
 

Irobot® Roomba® од серија 800 е роботска правосмукалка од висока технологија. Roomba® 886 употребува револуционерна технологија AeroForce, со која ефикасноста на чистењето се зголемува за 50%, и со помалку задржување собира повеќе прашина, влакна и друга нечистотија од сите подни површини. Супериорен модел од палетата на Roоmba® кој знае како да ги користи виртуелните светилници, и со нивна помош, лесно чисти повеќе простор и повеќе соби на едно чистење. Чистењето не може да биде полесно отколку со Roombа® 886. Само притиснете го копчето CLEAN и Roomba® започнува со најтешката работа. Го наоѓа својот пат околу и под мебелот и препреките, ефикасно ги чисти сите области каде што повеќе внимание посветува на местата кои се многу валкани. Таа е идеална за луѓето што патат од алергија, како и за сопственици на домашни миленичиња. Вие навистина не треба да сте дома додека таа чисти. Едноставно е, само наместете го распоредот за чистење и кога ќе дојдете дома, ќе влезете во убав и чист дом.

Главни предности на Roomba 886

 • Чистење на сите видови на тврди подови и теписи
 • Најинтелигентен систем за чистење и навигација iAdapt
 • Тристепен систем на чистење
 • Чистење по должината на ѕидовите и аглите
 • Прилагодлива глава со гумена четка AeroForce
 • Собирање на нечистотија со AeroForce сад со голем капацитет
 • Филтрирање низ ХЕПА филтер
 • Индикатор за полн сад со нечистотија
 • ANTITANGLE систем кој спречува заплеткување во кабли и реси од теписи
 • Звучно и оптичко откривање на нечистотија
 • Програмирање на времето за чистење
 • Фукција на виртуелен ѕид светилник кој контролира чистење на повеќе соби одеднаш
 • Обликуван браник чувствителен на допир
 • Сензори за спречување на пад од скали
 • Далечинско управување
 • Батерија XLife 2x подолг живот
 • Базна станица за полнење со вграден адаптер
 • Лесно одржување

Зошто да одберете робот од iRobot?

iRobot е тесно специјализиран за роботика, профитот е насочен кон неговиот развој и не е свртен кон други подрачја поради подобрите понуди. iRobot настана со гордост на тројца основачи (Colin Angle - Колин Енгл, Helen Greiner – Хелен Грејнер и Rodney Brooks – Родни Брукс), за конечно роботиката да го промени светот и начинот на кој работиме, учиме, се лечиме или чистиме. Веќе во првата година на постоење iRobot во соработка со NASA го претстави вселенскиот истражувачки робот Genghis. До кулминација дојде во 1998 год. кога фирмата iRobot победи и го доби договорот на агенцијата DARPA за развој на тактични мобилни роботи iRobot PackBot.

Истиот тој сèопфатен робот американската влада во 2001 год. по терористичките напади на трговскиот центар го испрати на спасувачка акција. PackBot ги проучуваше и контаминираните региони по несреќата на јапонските електрани во Фукушима 2011. Во 2002 год. iRobot влезе во животот на секој од нас. Таа година дојде на свет првата роботска правосмукалка Roomba. Три години подоцна iRobot ја донесе на пазарот Scoobа така што продолжи со помошниците роботи. Благодарение на тоа, портфолиото на iRobot денес вклучува неколку врвни роботи, кои со чистење на куќите или становите и на околните региони околу него им помага на повеќе од 14 милиони луѓе низ целиот свет.

Главни функции
iRobot Roomba 886

Интелигентен систем за навигација - iAdapt

iRobot Roomba доаѓа со проверени системи кои го означуваат iRobot како вистински робот. Листата започнува со најважните системи - iAdapt. Со овој уникатен систем и технологија Roomba ја проверува својата околина 60 пати во секунда со употреба на светлосни сензори и со 40 начини на движење се прилагодува и во специфичниот простор.

Тристепен систем на чистење AeroForce

Ви ја претставуваме една од најважните иновации од воведување на роботските правосмукалки на пазарот. Револуционрениот систем за чистење AeroForce комбинира неколку елементи кои придонесуваат за поголема ефикасност на чистењето, дури и до 50%.

1. Ротирачка странична четка

Благодарејќи на страничната четка Roomba може ефикасно да исчисти околу мебелот, по должината на ѕидовите и аглите, како и на тешко достапните места, што е и суштината на системот Follow wall.

2. Две главни спротивно-ротирачки четки

Двете главни спротивно-ротирачки гумени четки со жлебови ќе ја соберат прашината и нечистотијата од сите видови на подови и теписи. Заради својот облик никогаш не задржуваат нечистотија, па затоа на четките не им треба одржување.

3. Голема моќ на вшмукување

AeroForce системот го усмерува движењето на воздухот во тесниот дел измеѓу ротирачките четки, со што се зголемува неговото струење. Во комбинација со новите мотори значително ја зголемува моќта на вшмукување. Системот на Roomba од серија 800 е многу поефикасен во однос на предходните модели на роботи.
Со вакуум вшмукување ја собира нечистотијата од подот и ја чува во садот за нечистотија. Филтрирањето се врши преку ХЕПА филтер

Прилагодлива глава за чистење AeroForce

Моделот Roomba 886 е опремен со флескибилна глава за чистење AeroForce, која динамички се прилагодува на површината за чистење, без разлика на тоа дали се теписи, плочки, линолеум, паркет, ламинат и слично.

Roomba 790

Собирање на нечистотија во садот AeroForce со висок капацитет

Roomba 886 има сад за собирање на нечистотијата со AeroForce технологија, така што со помош на ХЕПА филтерот ја собира и најситната прашина. Индикаторот за полн сад со нечистотија, ве советува дека е време да го испразните.

Звучен и оптички сензор за нечистотија

Dirt Detect системот втора генерација, користи акустични и оптички сензори, со кои ги пронаоѓа повеќе валканите места на подот и интензивно ги чисти.

Програмирање на времето за чистење

Со оваа функција избирате ден и час кога да почне роботот со чистење. На тој начин Roomba може автоматски без ваша помош, секој ден во различно време да го чисти вашиот простор. На пример: роботот е програмиран да чисти три пати неделно, што значи дека секоја недела во исто време, кое вие сте го одбрале ќе го исчисти вашиот дом, со што подот ќе го остави беспрекорно чист.

Карактеристики на виртиуелниот светилник

Виртуелниот светилник комбинира две функции. Можете да го користите како виртуелен ѕид за одвојување на простори или како виртуелен светилник кој на Roomba ќе и овозможи да го исчисти целиот дом, соба по соба. Кога Roomba ќе заврши со чистење на еден простор, светилникот автоматски ја пушта во соседната соба. Препорачуваме истовремено користење на 3 виртуелни светилници, зависно од големината и конфигурацијата на просторот.

Кому е наменет?

iRobot Roomba 886 ќе ги импресионира сите кои имаат големи станови или куќи и кои сакаат да го имаат најдобриот и најнов робот. Roomba 886 како апсолутен топ модел во понудата на iRobot, новите корисници ќе ги воодушеви со максималната ефикасност на чистење со помош на AeroForce технологијата, со батеријата XLife која нуди 2 пати подолг век на траење, тивкото и едноставно работење со минимално одржување. Роботот има све што е потребно, виртуелен ѕид/светилник со кој ќе го исчистите целиот дом, соба по соба.

iRobot Roomba 880
880

пакетот содржи

Виртуелeн ѕид светилник1x Виртуелeн ѕид светилник

XLife батерија1x XLife батерија

Базна станица со вграден адаптер1x Базна станица со вграден адаптер

Roomba 8861x Roomba 886

AeroForce филтер1x AeroForce филтер

 

за докупување

AeroForce четки за серија 800AeroForce четки за серија 800

Странични четкиСтранични четки

AeroForce филтри за серија 800AeroForce филтри за серија 800

Далечински управувачДалечински управувач

 

техничка спецификација

Чисти прашина, влакна и друга нечистотија на сите видови на тврди подови како што се: паркет, ламинат, плочки, теписи, теписони итн.
Одговара за домаќинства со домашни миленици
Најинтелигентен систем за чистење и навигација iAdapt
Процесор на престижната трговска марка ARM
42 различни сензори
Чистење со технологијата AeroForce
Систем за странично чистење по должина на ѕидови и агли Wall Follow
Систем ANTITANGLE, кој спречува заплеткување во кабли и реси од теписи
Акустична и оптичка детекција на нечистотија DirtDetect 2-ра генерација
Автоматско враќање до базната станица по секое чистење
Функција на програмирање на времето за чистење
Функција на виртуелен светилник, кој контролира чистење на неколку соби одеднаш
AeroForce високоефикасен систем на филтрирање
Обликуван браник осетлив на допир
Индикатор за полн сад со нечистотија
Сад за нечистотија AeroForce со висок капацитет
Рачка за едноставно ракување
Способност за чистење на 4 или повеќе простории (до 150 m2) со еден циклус на полнење
Батерија XLife со голем капацитет
Време на полнење 3 часа
Потрошувачка на енергија при полнење max. 33 W
Потрошувачка при Stand-By max. 2 W
Димензии (mm) 350 x 92
Тежина 3,85 Kg
Јачина на звук < 60 dB

Roomba 886: Речник на поими

Roomba 886 видео

 
СПОРЕДУВАЊЕ НА МОДЕЛИ  
 
Цена* 39 500,00 ден *Препорачана малопродажна цена.
Додади во кошничка  
 
 
Производот е додаден во кошницата
Оди кај кошницата