Roomba 980

335 0.0
цена 69 999,00 ден во кошница
На залиха
Roomba 980 banner
 

За производот

     
 
 

Една од предностите на новата Roomba 980 е тоа што може да ги исчисти сите подови во вашиот дом (до 185 м2). По потреба, за време на чистењето може да оди да ја наполни батеријата и повторно да се врати во просторијата каде подот сѐ уште не е исчистен. Освен познатата технологија iAdapt® за ориентација во просторот, вградена е и нова технологија vSLAM® со која просторот го препознава визуелно. Новитет е апликацијата која може да се користи на паметните телефони и таблети, со која можете да го направите распоредот за чистење или пак можете да ја вклучите Roomba да чисти, додека сте на своето работно место. Посебно се истакнува употребата на новата литиум-јонска батерија. AeroForce™ системот на чистење има нова, таканаречена CarpetBoost функција, која овозможува засилување на моторната сила за 10 пати, за време на чистење на теписи.

Главни предности на Roombа 980

 • Чистење на сите видови подови и теписи
 • Наменета за чистење на големи простори до 185 m2
 • Кај поголеми површини, по потреба оди да се наполни и потоа сама продолжува со работа се додека не го исчисти целиот простор
 • Апликација iRobot Home за вашиот паметен телефон
 • Најпаметен систем за чистење и навигација iAdapt® 2.0
 • Тристепен систем на чистење со AeroForce™
 • Систем за чистење по должината на ѕидовите и аглите WallFolow
 • Прилагодлива глава за чистење со гумени четки AeroForce™
 • Сад за нечистотија 3 генерација AeroForce™, со CarpetBoost функција
 • Филтрирање со “HEPA” филтер
 • Индикатор за полн сад со нечистотија
 • АNTITANGLE систем кој спречува заплеткување во кабли и реси од теписи
 • Акустична и оптичка детекција на прашина
 • Функција за програмирање на времето за чистење
 • Функција на нов виртуелен ѕид WirtualWall® со двојна функција
 • Обликуван браник чуствителен на допир
 • Сензори за заштита од пад од скали
 • AeroForce™ четки со заштита од запле
 • Нова Li-Ion (литиум-јонска) батерија
 • Базна станица за полнење со вграден адаптер
 • Минимално одржување

Зошто да одберете робот од iRobot?

iRobot е тесно специјализиран за роботика, профитот е насочен кон неговиот развој и не е свртен кон други подрачја поради подобрите понуди. iRobot настана со гордост на тројца основачи (Colin Angle - Колин Енгл, Helen Greiner – Хелен Грејнер и Rodney Brooks – Родни Брукс), за конечно роботиката да го промени светот и начинот на кој работиме, учиме, се лечиме или чистиме. Веќе во првата година на постоење iRobot во соработка со NASA го претстави вселенскиот истражувачки робот Genghis. До кулминација дојде во 1998 год. кога фирмата iRobot победи и го доби договорот на агенцијата DARPA за развој на тактични мобилни роботи iRobot PackBot.

Истиот тој сèопфатен робот американската влада во 2001 год. по терористичките напади на трговскиот центар го испрати на спасувачка акција. PackBot ги проучуваше и контаминираните региони по несреќата на јапонските електрани во Фукушима 2011. Во 2002 год. iRobot влезе во животот на секој од нас. Таа година дојде на свет првата робот правосмукалка Roomba. Три години подоцна iRobot ја донесе на пазарот Scoobа така што продолжи со помошниците роботи. Благодарение на тоа, портфолиото на iRobot денес вклучува неколку врвни роботи, кои со чистење на куќите или становите и на околните региони околу него им помага на повеќе од 14 милиони луѓе низ целиот свет.

Главни функции
iRobot Roomba 980

Интелигентен систем за навигација - iAdapt 2.0

Навигацијата - iAdapt 2.0 со визуелна локализација и помага на Roomba ефикасно да се движи по целата површина на вашиот дом, знае каде се наоѓа и по потреба оди да се наполни, за да продолжи да чисти, како би го завршила целиот циклус на чистење.

Полнење и продолжување со работа

Постојано работи до 2 часа*, а потоа автоматски оди да ја наполни батеријата и продолжува со работа, се додека чистењето на го заврши до крај.
*Тестирано на тврди подови во лабораторијата на iRobot. Должината на времето на чистење може да се разликува и зависи од конфигурацијата и опременост со мебел на самиот терен што го чисти.

Roomba 790

Апликација iRobot HOME

Апликацијаta iRobot HOME ви овозможува лесно планирање и чистење во било кое време, без разлика каде се наоѓате. Можете да ја користете апликацијата или едноставно само да притиснете CLEAN на роботот.

Тристепен систем на чистење AeroForce™

Тристепениот систем за чистење AeroForce™ е повеќе од обично чистење со правосмукалка: за ефикасното чистење користи комбинација од одвојување, четкање и вшмукување.

1.Одвојување

Нечистотијата и прашината ги одвојува од влакната на теписите

2.Четкање

Двата екстрактори кои се вртат во спротивни насоки, ја креваат нечистотијата и прашината од сите видови подови

3.Вшмукување

Новиот мотор 3 (трета) генерација овозможува до 10 пати поголема моќ на чистење*

*Во споредба со системите на моделите на Roomba® 600 и 700 серија AeroVac™.

Прилагодлива глава за чистење AeroForce™

Моделот Roomba 980 има прилагодлива глава за чистење AeroForce™, која динамично се прилагодува на површината за чистење, без разлика дали се работи за тврди подови, теписи, линолеум или плочки.

Сад за нечистотија AeroForce™ 3-та генерација

Поголема моќ со помош на функцијата CarpetBoost: системот за чистење AeroForce™ со помош на функцијата CarpetBoost овозможува и до 10 пати поголема моќ на вшмукување*, односно автоматски ја зголемува моќта на моторот кога се наоѓа на теписи или теписони, каде најмногу има прашина и нечистотија.

*Во споредба со ситемите на Roomba од 600 и 700 серија.

Roomba 790

Акустичен и оптички сензор за нечистотија

Системот DirtDetect 2-ра генерација, со помош на акустичните и оптичките сензори ги препознава повеќе валканите места, таму Roomba повеќе се задржува и интензивно ги чисти.

Програмирање на времето за чистење

Со оваа функција можете да одберете ден и час за почеток на чистењето. Така Roomba може автоматски, без ваша помош, секој ден во време кое вам ви одговара да ја наместите Roomba да го чисти вашиот дом. На пример, роботот можете да го наместите да чисти три пати неделно, што значи дека секоја недела, во времето кое сте го избрале, Roomba ќе го чисти просторот.

Значење на виртуелен ѕид со двојна функција

Со двата начина на чистење, имате подобар преглед над просторот кој се чисти
• Начин со виртуелен ѕид VirtualWall го усмерува вашиот робот да чисти таму каде вие сакате и да ги заобиколи местата кои не сакате да ги чистите.
• Начин “HALO” го задршува роботот на растојание од предметите кои сакате да ги заштитите. Со оваа функција сопствениците на домашни миленици се посебно релаксирани.

За кого?

Roomba 980 е наменета за сопственици на големи или мали станови или куќи, односно за луѓе кои не прифаќаат компромиси. Одличниот AeroForce™ систем за чистење, ќе ја исчисти целата прашина од просторот, а навигацијата iAdapt® во комбинација со функцијата vSlam® за визуелизација на просторот ќе се погрижи, ниеден дел од вашиот стан да остане не исчистен. Може да исчисти неверојатни 185 m2, токму поради новата функција која овозможува роботот во текот на чистењето да ја наполни батеријата, а потоа да продолжи со чистење. Со роботот можете да управувате или со апликација за smart телефони iRobot HOME или рачно. Ова е робот кој едноставно се користи и лесно одржува.

iRobot Roomba 790
980

останати важни функции

ANTITANGLE
систем Wall Follow
AeroVac двоен филтер
едноставен начин на управување
компактни димензии
станица за полнење
индикатор за полн сад со нечистотија
сите видови на подни површини
сензори за спречување на пад од скали
програма SPOT
едноставно одржување
дијагностицирање проблеми
преминување прагови
обликуван браник
 
 

ANTITANGLE

iRobot мисли на секојдневното домаќинство, затоа ја иновираше технологијата ANTITANGLE, која спречува заплеткување во кабли или ресе од теписи. Кога четките ќе ја препознаат препреката ја менуваат насоката на вртење. На овој начин роботската правосмукалка се ослободува и може да си продолжи со чистење.

 

систем Wall Follow

Благодарение на страничните четки и системот Wall Follow Roomba може ефективно да ги исчисти и регионите околу покуќнината, по должина на ѕидовите, аглите како и на тешко достапните места.

 

AeroVac двоен филтер

Двојниот "AeroVac" филтер ја задржува ситната прашина и нечистотијата

 

едноставен начин на управување

На Roombа не ѝ е потребно да ѝ се одреди начинот на работа или времето на чистење. Roomba сè уште самата си одредува со оглед на распоредот и големината на просторот кој го чисти. Притиснете го копчето CLEAN и Roomba се грижи за сè.

 

компактни димензии

Благодарение на својата висина (9,2 cm) Roomba влегува под поголемиот број на апарати за домаќинство и може да ги исчисти и обично недостапните места. На пример под креветот или под апаратите во кујната. Димензиите се обликувани така што роботот е соодветен за европскиот мебел со ногарки.

 

станица за полнење

Кога Roomba ќе процени дека чистењето е завршено, самостојно ќе ја побара својата базна станица за полнење, каде што ќе се наполни и ќе биде подготвена за следното чистење. Во базната станица роботската правосмукалка ќе се врати и во случајот ако  дадете наредба со притиснување на копчето DOCK.

 

индикатор за полн сад со нечистотија

Кога Roomba ќе го наполни садот со нечистотија, ќе ве извести со светлосен сигнал дека садот е полн и треба да се испразни (во моделите на Roomba 775 и Roomba 880).

 

сите видови на подни површини

Roomba е роботска правосмукалка наменета за чистење на сите видови подни површини, како што се паркет, плочки, ламинат, линолеум, теписи, теписони.

 

сензори за спречување на пад од скали

Сензорите за спречување на пад од скали, осигуруваат дека Roomba нема да падне по скалите или од други високи површини.

 

програма SPOT

Програмата SPOT е наменета за локално чистење. Роботот го чисти просторот во големина од 1 m². Ќе ви послужи како „лопатка и метла“, потоа кога во кујната по подот ви се истурил шеќер, или пак во случај кога треба да се ичисти прагот за чевли.

 

едноставно одржување

Редовното одржување го зголемува животниот век на вашата Roombа. Доволно е редовно да го празните садот за нечистотија, да ги чистите четките и предното тркало.

 

дијагностицирање проблеми

Роботот е способен сам да дијагностицира проблеми и со звучен сигнал ќе ве извести.

 

преминување прагови

Roomba со леснотија преминува летвички, прагови или други ограничувања до висина од 2 cm.

 

 

обликуван браник

Roomba со бавен допир ги открива препреките со помош на обликуваниот браник со гума. Благодарение на инфрацрвените зраци кои ги емитува браникот, роботот знае за препреката и пред неа забавува и бавно ја допира. Браникот е многу нежен за покуќнината. Непосредниот допир на препреките ја подобрува ефективноста на страничните четки кои од препреките ја чистат нечистотијата. Покрај тоа Roomba благодарение на браникот на допир проценува каде е виртуелниот ѕид кој се поставува на специфичните места. Роботските правосмукалки од серијата 700 се опремени со обликуван браник со гума за да роботот биде уште понежен со покуќнината.

пакетот содржи

Странична четка1x Странична четка

Базна станица со вграден адаптер1x Базна станица со вграден адаптер

Виртуелен ѕид/хало -Wirtual Wall® со двојна функција2x Виртуелен ѕид/хало -Wirtual Wall® со двојна функција

AeroForce филтер1x AeroForce филтер

Roomba 9801x Roomba 980

Li-Ion батерија1x Li-Ion батерија

 

за докупување

AeroForce четки за серија 900AeroForce четки за серија 900

Странични четкиСтранични четки

AeroForce филтри 3 во пакувањеAeroForce филтри 3 во пакување

 

техничка спецификација

Чисти прашина, влакна и друга нечистотија на сите видови на тврди подови како што се: паркет, ламинат, плочки, теписи, теписони итн.
Одговара за домаќинства со домашни миленици
Најинтелигентен систем за чистење и навигација iAdapt 2.0
Процесор на престижната трговска марка ARM
Чистење со технологија AeroForce™
Систем за странично чистење по должина на ѕидови и агли Wall Follow
Систем ANTITANGLE – спречува заплеткување во кабли и реси од теписи
Акустична и оптичка детекција на нечистотија DirtDetect 2 генерација
Автоматско враќање до базната станица по секое чистење
Функција на програмирање на времето за чистење
Виртуелен ѕид со двојна функција
Филтрирање со Хепа филтер
Функција за продолжување на чистењето
Обликуван браник со бавен допир
Индикатор за пол сад со нечистотија
Сад за нечистотија AeroForce™ со голем капацитет 3 генерација
Способност за чистење на големи станови или куќи (до 185 m²) на еден циклус на полнење
Нова Литиум-јонска (Li-Ion) батерија
Време на полнење 3 часа
Димензии (mm) 351 x 92
Тежина 4 Kg
Бука < 58 dB

Roomba 980: Речник на поими

Roomba 980 видео

 
СПОРЕДУВАЊЕ НА МОДЕЛИ  
Цена* 69 999,00 ден *Препорачана малопродажна цена.
Додади во кошничка  
 
 
 
Производот е додаден во кошницата
Оди кај кошницата