мисија на брендот iRobot

Mise značky header

За iRobot, вшмукувањето и чистењето не се само професии. iRobot не гледа на оваа категорија само како на можност за брз профит во моменталната категорија. iRobot е категорија на роботски правосмукалки каде што iRobot ќе напредува во нивниот развој што и да се случи. Ние во iRobot сметаме дека нашите роботи веќе во моментов го менуваат светот.


 

На почетоткот во скоро секоја голема фирма, која се насочува во својата област, постои големо воодушевување и желба да се промени светот. Оној кој оформил фирма само за да може да се вози со црвено Ферари, обично не стигнува далеку.  Фирмата iRobot беше основана со гордост на тројца основачи (Colin Angle - Колин Енгл, Helen Greiner – Хелен Грејнер и Rodney Brooks – Родни Брукс), дека роботиката е онаа која ќе го промени нашиот начин на работа, учење, лечење или чистење.


 

Веќе во првата година на постоење настана Genghis, вселенски робот истржувач и на кратко развојна платформа. Во 1996 год. потоа во ова мало семејство на iRobot-и се придружи моделот Ariel, кој служеше за истржување на крајбрежјата и откривање на мини. Напредокот дојде во 1998 год., кога фирмата iRobot победи во натпревар за договор со агенцијата DARPA за развој и произведување на тактични мобилни роботи iRobot PackBot. Баш овој вселенски робот во 2001 год. го прати америчката влада во спасувачка акција по терористичките напади во Светскиот трговски центар.


 

Во 2002 година iRobot влезе во животот на секој од нас. Во таа година дојде на свет првата роботска правосмукалка Roomba, покрај тоа американската војска го вклучи PackBot во својата стандардна опрема. Три години подоцна iRobot го дополни семејството на роботи за домаќинствата со уникатен робот за триење подови Scooba и уште однапред  внимателно работеше на подобрување на развојот на нови професионални роботи. Наеднаш последниот напредок дојде во  2011 год. со претставување на потполно новата генерација на роботски правосмукалки  Roomba серија 700, докажано најдобри робот правосмукалки на светот.


 

Повеќе од дваесет годишна историја на фирмата iRobot вклучува ред моменти на кршење и дрматични случки. Нашите професионални роботи верно служат во мировните мисии и бараат живот и таму каде што надежта за него полека згаснува. Нашите роботи за домаќинство неуморно работат во повеќе од 10 милиони домаќинства по целиот свет, за да нивните сопственици го прават  тоа што навистина има смисла. Затоа iRobot останува верен робот и продолжува да расте.

 
Производот е додаден во кошницата
Оди кај кошницата